Op afspraak: online boeken, whatsapp / tel: 06 13632494
of mail: info@massage-teteringen.nl


Home » Recharge yourself Tuina massage

Recharge yourself Tuina massage

Tuina, Chinese lichaamsmassage

‘Duwen en trekken’ Dat is de letterlijke vertaling van TuiNA. Spreek uit als Twiena

Chinli®-Tuina massages stimuleren en reguleren het meridiaan-systeem waardoor de energie- en bloeddoorstroming in balans wordt gebracht zodat blokkades worden opgeheven. Meridianen zijn kanalen waardoor Qi (energie), bloed, voedingsstoffen en informatie stromen. Blokkades in dit systeem veroorzaken, volgens de Chinese Geneeskunde, ziektes en geestelijke onbalans. Door Chinli®-Tuina massages komen lichaam en geest weer in balans. Daarnaast verbetert Tuina ook het zelfgenezend vermogen van het lichaam en verdrijft het gifstoffen uit het lichaam. Ik masseer d.m.v. duwen, kloppen en knijpen met vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen. Ook maak ik gebruik van technieken zoals cuppen.

Juist hier geldt dat geen mens gelijk is, dus mijn massages zijn altijd maatwerk. Belangrijk is dat jij zelf aangeeft waar je behoefte aan hebt en waar de problemen zitten. Soms kun je behoefte hebben aan een wat  stevigere aanpak terwijl op een andere moment een wat mindere stevige behandeling voor jou het beste kan zijn, vandaar dat ik altijd voor de massage even met jou overleg

Binnen de Chinese geneeskunde wordt er o.a. gebruik gemaakt van de Vijf Elementen. Mensen hebben een enorme verbinding met de natuur. De Vijf Elementen (Water, Hout, Vuur, Aarde, Metaal) zijn een manier om de natuur te beschrijven. In de natuur zijn deze vijf energieën geassocieerd met een seizoen en bij mensen zijn ze geassocieerd met lichaamsorganen, energie (Qi), meridianen en emoties.