Op afspraak: online boeken, whatsapp / tel: 06 13632494
of mail: info@massage-teteringen.nl


Home » Zwangerschapsmassage

Je bent zwanger

Je zwangerschap is een unieke tijd. Nu je weet, dat er in jouw buik een kindje groeit, voel je je speciaal.

Je lichaam bereidt zich voor

Het is ook een tijd waarin in een relatief korte periode veel gebeurt in je lichaam. Hormonen veranderen je spieren en gewrichten. Alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor het kind en je voor te bereiden op de bevalling. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe bent. Soms krijg je last van lichamelijke klachten als pijn in je nek en rug, bekkenklachten, vocht vasthouden en slecht slapen. Zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verminderen.

Je zwangerschap is een unieke tijd

Je zwangerschap is een unieke tijd

Waarom zwangerschapsmassage?

Een massage maakt je spieren soepeler. De ademhaling wordt dieper en je hoofd komt even helemaal tot rust. Je lichaam kan zich herstellen. Door deze ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden. Gedachten, gevoelens en emoties van de moeder hebben invloed op de gezondheid van het kindje. Als de moeder vredig en ontspannen is werkt dit door naar het ongeboren kindje. Massage is dus prettig voor moeder en kind. Ik heb een speciale prenatal massagetafel met borst- en buikuitsparing. Bij de buikuitsparing is er een band ter ondersteuning.

Zwangerschapsmassage kan vanaf 16 weken. In overleg kom ik bij u thuis langs voor een massage.

Postnatale massage

Massage helpt je om sneller te herstellen na de bevalling en je spieren te ontspannen die extra gebruikt worden, zoals nek- en schouderspieren i.v.m. borstvoeding en het dragen van de baby. Na 4 weken mag je gemasseerd worden, bij een keizersnede na ca. 6 weken.